Nasi lekarze Poznaj nas!
Nasze gabinety
Dietetyka

mgr inż. Natalia Szczepańska – Wilk
Informacje
Jestem dietetykiem i dietoterapeutką, inżynierem agrobiznesu i rolnictwa ekologicznego, magistrem usług żywieniowych i dietetyki. Dyplom dietetyka uzyskałam w Akademii Dietetyki w Szczecinie oraz Gdańsku. Ukończyłam studia podyplomowe na kierunku dietoterapia w Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie a tytuł inżyniera agrobiznesu i rolnictwa ekologicznego uzyskałam na Politechnice Koszalińskiej. Tytuł magistra usług żywieniowych i dietetyki zdobyłam w Akademii Morskiej w Gdyni. Wykształcenie umożliwiło mi pracę w Wojewódzkim Szpitalu im. M. Kopernika w Koszalinie oraz prowadzenie własnego gabinetu dietetycznego od 2015 roku. Pracuję ponadto jako wykładowca na kierunku dietetyka w przyszpitalnej Wyższej Szkole Zawodowej w Koszalinie.
Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, Certyfikowanym Dietetykiem Przyjaznym Chorym na Celiakię. Współpracuję z wieloma laboratoriami w kraju i za granicą w zakresie diagnostyki chorób, alergii, nietolerancji pokarmowych, badań genetycznych. W swojej pracy szczególnie koncentruję się na pomocy osobom chorym, z otyłością, a także cierpiącym z powodu zaburzeń odżywiania typu anoreksja i bulimia, ponieważ cierpiałam z ich powodu wiele lat zanim wybrałam drogę związaną z dietetyką.
W pracy wychodzę z założenia, że nie ma skutku bez przyczyny, dlatego też każda choroba i dolegliwości u pacjenta odpowiednio zdiagnozowane i leczone dają szansę na poprawę stanu zdrowia lub całkowite wyleczenie. Wierzę, że zawsze jest szansa i nie ma przypadków beznadziejnych, czego sama jestem żywym przykładem.
Usługi:
Szczegółowy cennik i więcej informacji znajduje się na stronie: www.dietetykkoszalin.pl
Rejestracja on-lineNie ma konieczności specjalnego przygotowania się do wizyty, nie wymagam prowadzenia dzienniczka żywieniowego ani bycia na czczo. Pacjenci posiadający aktualne wyniki badań mogą zabrać je ze sobą lub też mogę wystawić skierowanie na wykonanie badań na miejscu. Nie ma konieczności zamawiania diet na każdej wizycie jak i zakupu usług dodatkowych. Prowadzenie każdego pacjenta odbywa się w sposób indywidualny z uwzględnieniem jego woli, upodobań oraz możliwości finansowych.



























